ГоловнаПолітика

Турчинов назвав кількість військовослужбовців, задіяних у російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017"

Реальна чисельність учасників усіх заходів оцінюється в 120 тис. осіб.

Турчинов назвав кількість військовослужбовців, задіяних у російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017"
Фото: mil.ru

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов озвучив кількість військовослужбовців збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь, задіяних у масштабних навчаннях "Захід-2017".

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, станом на 19 вересня, реальна чисельність учасників усіх заходів, які проводилися в рамках "Захід-2017", оцінюється в 120 тис. осіб, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів підводних човнів різного класу.

"Активна фаза російсько-білоруських військових "Захід-2017" проводиться одночасно на шести військових полігонах Російської Федерації і п'яти військових полігонах Республіки Білорусь, що дозволяє приховати реальний масштаб залучення до них військ, який значно перевищує офіційно анонсований", - зазначив він.

За даними секретаря РНБО, наймасштабніші військові маневри заплановані на другий етап військових навчань 18-20 вересня на території РФ - на 33 загальновійськовому полігоні Західного ВО "Луги" в Ленінградській області, полігоні 336 бригади морської піхоти берегових військ Балтійського флоту "Хмелівка" і загальновійськовому полігоні "Павенково" Балтійського флоту в Калінінградській області, а також на 714 полігоні ВДВ "Червоні Струги" в Псковській області; на території Республіки Білорусь - на 227 загальновійськовому полігоні "Борисовський" (Мінська область) та полігоні "Брестський" 38 окремої десантно-штурмової бригади сил спеціальних операцій.

"Передбачалося, що під час фінальної частини навчань президенти Російської Федерації і Республіки Білорусь спільно відвідають один з полігонів на території Росії. Однак внаслідок зростання протестних настроїв у Білорусі, пов'язаних з проведенням навчань "Захід-2017", і через зухвалу поведінку російських військовослужбовців щодо громадян Білорусі, президент Лукашенко скасував свою поїздку в Росію і прийняв рішення спостерігати за навчанням виключно на полігоні в Білорусі", - повідомив Турчинов.

Секретар РНБО нагадав, що для підтримання бойової готовності та протидії можливим провокаціям з боку російських військових тривають стратегічні командно-штабні навчання Збройних Сил України "Непохитна стійкість-2017". Як повідомлялося, голова Військового комітету НАТО генерал Петро Павло заявив, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Захід-2017", які проводять з 14 по 20 вересня, схожі на підготовку до великої війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram