ГоловнаПолітика

Наливайченка викликають на допит у СБУ

Політик припускає, що його затримають.

Наливайченка викликають на допит у СБУ

Екс-голова СБУ, лідер руху "Солідарність" Валентин Наливайченко заявив про те, що його викликали на допит. Повістку він продемонстрував під час прес-конференції в ІА "УНІАН".

"Це - реакція на мою підтримку Михайла Саакашвілі й активістів у боротьбі за свої права, - заявив він. - Політичні переслідування тих, хто виступає проти несправедливості та корупції у владі, набирають обертів: Михайло Саакашвілі, Давид Сакварелідзе, Валентин Наливайченко. Красти, брехати, залякувати - те, чим сьогодні займається влада в Україні".

"Ми з Михайлом Саакашвілі представляємо різні політичні рухи, але ми поділяємо принципи свободи. Знаю, що, не маючи нічого проти Наливайченка, режим продовжує фабрикувати справу", - додав політик.

При цьому він зазначив, що не відкидає оголошення йому підозри й арешту за сфальсифікованими, цинічними, брудним і брехливими звинуваченнями.

"З голови СБУ, який розсекречував архіви КДБ у 2008-2009 роках, відновлював історичну правду про Голодомор, боровся з агентурою ФСБ і ГРУ, проти якого Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за чотирма статтями, будуть ліпити російського агента! Я піду 21 вересня на допит і дам відповідні свідчення. Я піду з документами", - зазначив Наливайченко.

При цьому він уточнив, що має в своєму розпорядженні документами, які демонструють хто насправді сьогодні співпрацює з ФСБ Росії, переслідує активістів, журналістів, політиків: "Я в гіршому сні не міг собі уявити, що після того, як покину пост голови СБУ, на Володимирську повернуться жахливі КДБшні практики прослуховування, незаконного стеження, переслідування за політичними мотивами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram