ГоловнаПолітика

Хуг: миротворці не повинні замінити Мінські угоди

"Усі зобов'язання, підписані в Мінську, повинні бути виконані".

Хуг: миротворці не повинні замінити Мінські угоди
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг вважає, що можлива миротворча місія на Донбасі не повинна замінити Мінські угоди.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Ми в нашій місії вітаємо будь-які ініціативи, спрямовані на стабілізацію і врегулювання ситуації в Україні, а також досягнення стійкого миру. Питанням, коли, де і за яких умов буде розгорнута така миротворча місія, має займатися Радбез ООН", - сказав він.

Хуг додав, що він знає про пропозиції щодо миротворчої місії, як і всі, - з ЗМІ. І обговорювати щось інше, на його думку, було б спекуляцією.

"ОБСЄ накопичила колосальний досвід за останні 3,5 року роботи на Донбасі, і наша місія висловлює готовність провести консультації і надати будь-яку підтримку", - зазначив він.

"Будь-яка ініціатива, втім, не повинна відволікати увагу від відповідальності сторін за припинення цього конфлікту. Всі зобов'язання, підписані в Мінську, повинні бути виконані. І для досягнення повної реалізації Мінських домовленостей необхідна політична воля, і від цього нікуди не дінешся", - сказав Хуг.

Він наголосив, що поки вирішується питання про миротворців, ОБСЄ продовжуватиме свою роботу щодо мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram