ГоловнаПолітика

Порошенко назвав розміщення євробондів на $3 млрд світовим визнанням реформ в Україні

Вперше з початку агресії Росії Україна вийшла на ринки суверенних запозичень.

Порошенко назвав розміщення євробондів на $3 млрд світовим визнанням реформ в Україні
Фото: пресс-служба Порошенко

Під час робочого візиту в США президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками міжнародних інвестиційних інститутів, під час якої привітав іноземних інвесторів із завершенням процесу розміщення українських суверенних бондів на 3 млрд доларів і подякував за довіру до України.

"Ніколи Україна не запозичувала такого обсягу. Ніколи ми не запозичували на п'ятнадцять років. Це дуже позитивна оцінка інвесторами реформ, які відбуваються в Україні", - цитує президента його прес-служба.

За словами глави держави, Україна сьогодні вперше з часу початку агресії Росії проти нашої країни, вийшла на ринки суверенних запозичень. Водночас Порошенко зазначив, що Україна запозичила 3 млрд доларів на рекордний строк - 15 років.

Порошенко подякував партнерам України з Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції та розвитку, які допомагають проводити реформи в Україні.

Раніше повідомлялося, що перепідписка на євробонди України зросла ушестеро. За словами Порошенка, "весь світ сьогодні грошима голосує за віру в Україну і за ефективність наших реформ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram