ГоловнаПолітика

Засідання у справі про незаконний перетин держкордону Саакашвілі перенесли на 22 вересня

Суд розглянув клопотання обвинувачення і захисту, а також пояснення від самого Саакашвілі.

Засідання у справі про незаконний перетин держкордону Саакашвілі перенесли на 22 вересня
Фото: EPA/UPG

Слухання у справі про протокол Держприкордонслужби України стосовно екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі щодо незаконного перетину держкордону перенесли на 11:00 22 вересня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення ухвалив суддя, який розглядає протокол, складений співробітниками Держприкордонслужби про події 10 вересня на пункті пропуску через кордон "Шегині".

Під час засідання суд розглянув низку клопотань від сторін обвинувачення і захисту, а також пояснення від самого Саакашвілі, який заявив, що про ніякий прорив кордону не можна говорити, оскільки "все відбувалося на території України".

Засідання перенесли у зв'язку з тим, що для виконання клопотань сторони захисту Держприкордонслужбі знадобився додатковий час.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і у "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом з Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро чинних нардепів і колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко. Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція відкрила кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram