ГоловнаПолітика

Guardian: Боголюбов, Коломойський, Григоришин купили кіпрське громадянство (оновлено)

Паспорт можна отримати, вклавши 2 млн євро в нерухомість. 

Guardian: Боголюбов, Коломойський, Григоришин купили кіпрське громадянство (оновлено)
Фото: turoboz.ru

Із 2013 року влада Кіпру зуміли залучити до країни понад 4 мільярди євро, продаючи громадянство за схемою "золотої візи". Про це 17 вересня повідомила британська газета The Guardian.

За даними видання, серед тих, хто отримав кіпрські паспорти є російські олігархи і представники української еліти, яких звинувачують у корупції.

Газета ознайомилася зі списком із сотень імен, які отримали кіпрське громадянство в такий спосіб, проте конкретних прізвищ видання не називає. The Guardian лише зазначає, що серед них є "відомі підприємці та особи зі значним політичним впливом", зокрема колишній депутат Держдуми РФ, а також засновники найбільшого комерційного банку України.

Найбільший український банк - це Приватбанк, до кінця 2016 року він належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Усього 2016 року громадянство Кіпру за "золотою візою" отримали 400 осіб.

Починаючи з 2013 року, кіпрське громадянство надається особам, які вклали 2 мільйони євро в нерухомість або 2,5 мільйона євро в державні цінні папери чи кіпрські компанії. При цьому новоявлений володар кіпрського паспорта не повинен проходити жодних мовних тестів чи постійно проживати на острові. Досить з'являтися на Кіпрі один раз на сім років.  

Оновленyz. В іншій статті The Guardian наводить кілька імен тих, хто купив документи на Кіпрі. Серед них дійсно є Геннадій Боголюбов (з 2010 року), Ігор Коломойський (з 2009 року), Костянтин Григоришин (з 2010 року). Ще в списку є керуючий партнер групи ICU Костянтин Стеценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram