ГоловнаПолітика

Порошенко на тиждень летить з України

У президента заплановані зустрічі з Трампом і Трюдо.

Порошенко на тиждень летить з України
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко увесь наступний тиждень буде відсутнім в Україні.

18-21 вересня він здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки для участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляється на сайті глави держави.

Програмою візиту заплановано виступ Порошенка з промовою під час загальних дебатів Генасамблеї ООН, участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету з терористичною метою.

Також планується низка двосторонніх зустрічей Порошенка з лідерами країн світу, зокрема з президентом США Дональдом Трампом.

Порошенко також має намір зустрітися з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій та представниками провідних американських політологічних і ділових кіл.

22-23 вересня Порошенко відвідає Канаду.

За словами посла України в Канаді Андрія Шевченка, президент має зустрітися з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо і міністром закордонних справ Христею Фріланд. "Візит буде дводенний - 22-23 вересня. Ми розраховуємо, що будуть офіційні двосторонні зустрічі Президента з прем'єр-міністром Трюдо і переговори розширеної делегації, а також з Христею Фріланд", - сказав він.

За його словами, під час цих зустрічей заплановано обговорити три ключових теми. "Перше - компонент з безпеки, щоб Канада зайняла активнішу позицію у великому переговорному процесі. Друге - тема економіки, у нас 1 серпня запрацювала угоду про ЗВТ, подивимося, що далі з нею робити, буде зустріч з бізнесом. Третє - для нас важлива підтримка Канади у міжнародних організаціях - ООН, Великій сімці, де Канада наступного року буде головувати, і в НАТО, щоб підтримали нашу амбіцію про членство, отримання ПДЧ. Канада на передовій санкцій, з'явилася тема миротворців, а оскільки Канада вважає себе засновницею миротворчих операцій, цю тему теж будемо обговорювати", - розповів він.

Також посол нагадав, що Порошенко разом з делегацією підтримає українську національну збірну на "Іграх нескорених" в Торонто. "Ігри нескорених" (Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів з обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram