ГоловнаПолітика

Підозрюваного у державній зраді полковника Без'язикова суд залишив під вартою

Захист клопотав про заставу або домашній арешт.

Підозрюваного у державній зраді полковника Без'язикова суд залишив під вартою
Фото: Сергей Нужненко

Підозрюваний у державній зраді полковник ЗСУ Іван Без'язиков ще два місяці буде утримуватися під вартою, повідомляє 5 канал.

15 вересня Шевченківський райсуд Києва відхилив клопотання адвокатів, які просили для підзахисного заставу або домашній арешт. Крім цього, судді не задовольнили ще кілька клопотань адвокатів.

Зокрема, захисники наполягали на відводі прокурора, стверджуючи, що той був причетний до викрадення з лікарні і насильницького утримування Без'язикова в ніч з 13 на 14 грудня минулого року. Саме тоді Шевченківський суд обирав запобіжний захід затриманому СБУ Без'язикову. Однак через погане самопочуття підсудного "швидкою допомогою" доправили до лікарні, а потім відпустили.

Нагадаємо, Без'язиков був затриманий за підозрою у співпраці з бойовиками. Він потрапив у полон 16 серпня 2014 у Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового визволили з полону 5 липня 2016 року у результаті спецоперації СБУ.

14 грудня Без'язиков був заарештований до 8 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram