ГоловнаПолітика

ГПУ вважає головного редактора "Газети 2000" причетним до написання книги Януковича Opportunity Ukraine

На його пошту пересилалися тексти в міру написання книги.

ГПУ вважає головного редактора "Газети 2000" причетним до написання книги Януковича Opportunity Ukraine
Фото: Lb.ua

Генеральна прокуратура вважає, що керівник ПП "Газетний комплекс "Інтернет-Медіа" (головний редактор видання "Газета 2000") Сергій Кічигін причетний до написання книги колишнього президента Віктора Януковича Opportunity Ukraine.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду Києва від 31 серпня.

Під час досудового розслідування Генпрокуратура встановила, що 18 липня 2011 року в Донецьку між друкарнею "Новий світ" в особі генерального директора і Януковичем було укладено договір, згідно з яким глава держави зобов'язується створити літературний твір "Україна - країна можливостей" (Opportunity Ukraine) і передати видавництву майнові права на цей твір.

Своєю чергою видавництво взяло на себе зобов'язання виплатити Януковичу авторську винагороду в розмірі 32 млн гривень і видати книгу накладом 1 млн примірників.

Друкарня обумовленого тиражу примірників книги не видала і, відповідно, не реалізувала. Але у 2011-2012 роках на банківські рахунки Януковича вона переказала 26 560 192 грн як авторську винагороду.

"Також встановлено, що в період із січня-травня 2011 року окремою особою написано тексти 9 розділів цієї книги, які в міру їхнього створення (написання) пересилалися на електронну поштову скриньку засновника і головного редактора ПП "Газетний комплекс "Інтернет-Медіа", - сказано в судовому рішенні. На думку Генпрокуратури, встановлені фактичні дані у своїй сукупності вказують на причетність посадових осіб видання "Газета 2000" до створення (написання) текстів розділів книги, їх редагування тощо.

Також установлено, що в зазначений період ПП "Газетний комплекс "Інтернет-Медіа" отримав іпотечний кредит у розмірі 2 000 000 гривень, який було погашено у стислий термін.

Суд за клопотанням Генеральної прокуратури надав слідчим доступ до інформації про рух коштів на рахунках ПП "Газетний комплекс "Інтернет-Медіа".

Керівником підприємства і головним редактором видання "Газета 2000" є громадянин Канади Сергій Кічигін, який народився в Росії і працював військовим референтом-перекладачем з китайської мови.

Також він був головним редактором і видавцем Foreign Affairs Chronicles в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram