ГоловнаПолітика

У СБУ немає претензій до "Української правди"

Провадження про розголошення держтаємниці стосується одного з чиновників.

У СБУ немає претензій до "Української правди"
Фото: uacrisis.org

Головне управління Служби безпеки України в Києві дійсно розслідує витік інформації, що містить державну таємницю, через "Українську правду", але саме видання не є суб'єктом цього злочину. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Кримінальне провадження зареєстровано за фактом розголошення посадовими особами одного з органів державної влади України відомостей, що містять державну таємницю. Матеріал з такою інформацією був опублікований 24.01.2017 на сторінках Інтернет-видання «Українська правда». Суб'єктом вказаного злочину є посадова особа - носій державної таємниці. У Служби безпеки України немає мети перешкоджати діяльності Інтернет-видання «Українська правда» та його журналістів", - йдеться в її заяві.

Нагадаємо, 14 вересня слідчий СБУ приніс до редакції УП лист з проханням зняти з публікації матеріал під назвою "Сучасну зброю для армії знову відклали на завтра", оскільки в ній містяться деякі відомості про проект держпрограми реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу України з обмеженим доступом.

Видання не стало цього зробити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram