ГоловнаПолітика

Порошенко: Майдан врятував Європу від розвалу

Путін зробив фальстарт і показав своє справжнє обличчя, вважає президент.

Порошенко: Майдан врятував Європу від розвалу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що Революція гідності в Україні зірвала плани президента Росії Володимира Путіна з розвалу Євросоюзу і НАТО.

Про це він сказав на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії. Текст виступу голови держави доступний на його сайті.

До Майдану, як заявив Порошенко, Кремль непомітно, але системно руйнував західні демократії зсередини, одночасно будуючи нову наступальну армію.

"І нібито все йшло по підступному плану Кремля ... Ось уже й Україна під керівництвом підкупленого і заляканого Януковича відмовляється від зближення з ЄС і повертається в" сферу впливу "Росії. Вже готові до тріумфального маршу Європою десятки зрощених Кремлем популістських партій, готових за першим сигналом з Москви запустити сценарій розвалу Євросоюзу і Північноатлантичного альянсу. Вже на західному кордоні Росії вибудувана військова сила, здатна, в разі необхідності, реалізувати будь-які варварські агресивні плани Кремля. Але Революція гідності в Україні не дала цим планам збутися", - заявив президент.

На думку Порошенка, на той момент Кремль ще не був повністю готовий до гібридного наступу на Європу.

"Йому не вистачало ще кілька років, щоб підготуватися і діяти напевно. Майдан в Україні змусив Росію до фальстарту. І це сплутало їй всі карти ... Тому Путіну довелося піти ва-банк, "зірвати маски" і показати всьому світові своє справжнє хиже обличчя", - сказав президент.

Це призвело до того, що Захід об'єднався проти Росії, вважає президент.

Нагадаємо, Порошенко закликав Захід дати Україні перспективу членства в Євросоюзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram