ГоловнаПолітика

Мер Білої Церкви наклав вето на рішення міськради про імпічмент за порушення процедури голосування

На думку мера, місцеві депутати повинні сперечатися про школи, лікарні теплопостачання.

Мер Білої Церкви наклав вето на рішення міськради про імпічмент за порушення процедури голосування

Звернення до Верховної Ради України з вимогою врегулювати питання щодо закону, який би визначав імпічмент Президенту, депутати Білоцерківської міської ради проголосували з порушеннями. Так пояснив накладання вето на це звернення міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

 

“На сесії міської ради деякі депутати винесли це рішення на розгляд. Звичайно, згідно з регламентом Білоцерківської міської ради я мав поставити це питання на голосування. Безперечно, поважаю думку 23-х депутатів, але враховуючи, що за це рішення проголосували з порушеннями (і в мене є відповідні висновки юридичного управління), звісно, я мав накласти на нього вето. Тому що, у першу чергу, я людина державна, і маю дотримуватися закону. Що я і зробив”, — заявив Геннадій Дикий.

 

Мер Білої Церкви підкреслив, що заполітизовування міськради заважає їхній роботі. “Моя думка така: політика в місті — це школи, садочки, лікарні, каналізація, теплопостачання. Дороги, тротуари, парки повинні стосуватися політики міської ради. Сваритися і сперечатися вона може виключно з таких питань. Одні депутати можуть казати, що вони хочуть в першу чергу побудувати оце, а інші — щось інше. Тому заполітизовування міських рад шкодить роботі. Тоді відбуваються якісь незрозумілі чвари, блокуються робочі питання, без яких місто просто не може жити”, — зазначив Білоцерківський міський голова.

 

Він також розповів, що в четвер, 14 вересня, проводить позачергову сесію. “Я як міський голова маю після ветування в термін 15 днів призначити позачергову сесію”, — пояснив Геннадій Дикий.

 

За його словами, “політичне питання (звернення, — ред.) зупинило розгляд подальших справ, яких на цю сесію виносилось 360”. Утім, як зазначив сам мер, він би не став називати це саботажем. “Після того, як я заветував це рішення, ми продовжили роботу сесії й закінчили ці 360 питань. Тобто вже коли гострота знялася, ми прийняли рішення, які дійсно потрібні місту та його мешканцям: бюджет, комунальні підприємства тощо. Без цього воно не “працюватиме”. Тож, гадаю, депутати можуть сперечатися, але з приводу витрачання коштів на розвиток громад. Така моя позиція”, — резюмував мер Білої Церкви.

 

Нагадаємо, 31 серпня на черговому засіданні Білоцерківської міськради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України щодо правового врегулювання процедури усунення з поста Президента України в порядку імпічменту. "За" таке рішення проголосували 23 депутати міськради.

 

Раніше, 22 червня, аналогічне звернення до парламенту прийняла Київоблрада. За це рішення проголосувало 57 з 62 депутатів колегіального органу Київщини, які брали участь в голосуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram