ГоловнаПолітика

Губернатор Горган запропонував посилити заходи для зменшення смертності людей на дорогах Київщини

Ремонт доріг призведе до збільшення швидкості автомобілів, вважає глава Київської ОДА.

Губернатор Горган запропонував посилити заходи для зменшення смертності людей на дорогах Київщини
Александр Горган

«У цьому році на ремонт доріг Київщини буде витрачено понад 2 мільярди гривень за митним експериментом. Масштабне будівництво і ремонт суттєво покращать стан дорожнього покриття і невідворотно призведуть до зростання середньої швидкості руху транспортних засобів. Без впровадження превентивних заходів для безпеки руху це призведе до стрімкого збільшення кількості важких дорожніх ДТП із смертельними наслідками», - заявив О. Горган на засіданні круглого столу «Підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні», організованого Консультативною Місією Європейського Союзу за сприяння Київської обласної державної адміністрації.

З огляду на зазначене, голова Київської обласної державної адміністрації О.Горган офіційно вийшов з ініціативою внести зміни в чинне законодавство України щодо системи надходжень коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, «штрафи, які накладаються за порушення правил дорожнього руху, повинні в повному обсязі надходити до бюджетів міст і сіл в адміністративних межах яких було встановлено факт правопорушення», - заявив губернатор Київщини Олександр Горган і дав доручення невідкладно розробити відповідні проекти змін нормативних актів. 

Горган зазначив, що такі зміни дадуть можливість населеним пунктам акумулювати значну суму коштів, яких буде достатньо для того, щоби встановити коштовні системи фото- і відеофіксації, інтегрувати їх в єдину систему і впроваджувати заходи безпеки на дорогах, в тому числі реконструкцію перехресть за принципом впровадження кругових розв’язок, будівництво «острівців безпеки», встановлення інших інфраструктурних рішень захисту пішоходів та водіїв автотранспортних засобів.

У Київській області з ініціативи голови облдержадміністрації впроваджується програма «Нульова смертність на дорогах Київщини» на 2017-2019 роки, яка була розроблена експертною організацією «Zero Vizion for Ukraine», і вважається найінноваційнішою з впровадження заходів безпеки на автошляхах країни.

Ініціативу губернатора Горгана залишати штрафи на місцях високо оцінив і підтримав голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, народний депутат Верховної Ради України Ігор Діденко.

Нагадаємо, 14 вересня 2017 року Консультативна Місія Європейського Союзу за сприяння Київської обласної державної адміністрації провела круглий стіл на тему «Підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні».

Серед ключових учасників  круглого столу були присутні керівництво Консультативної Місії Європейського Союзу, Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, керівництво районних адміністрацій і міських виконкомів 25 районів і 12 міст районного значення Київської області, представники бізнесу та громадськості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram