ГоловнаПолітика

ЄС вніс зміни до списку санкцій проти Росії

Виключені чотири померлих людини, санкції введені проти "Кримських морських портів".

ЄС вніс зміни до списку санкцій проти Росії
Фото: investigator.org.ua

У продовженому напередодні Європейським Союзом списку санкцій проти людей і компаній за порушення територіальної цілісності України внесені зміни.

Як повідомляють в Офіційному журналі ЄС у п'ятницю, з списку санкцій виключені чотири померлих людини - Олег Пантелєєв, Валерій Болотов, Михайло Толстих ("Гіві") і Сергій Литвин - і три компанії "Порт Феодосія", "Керченська поромна переправа" і "Керченський морський порт Камиш-Бурун" . Компанії були об'єднані в "Державне унітарне підприємство Республіки Крим "Кримські морські порти". Це підприємство тепер внесено до списку санкцій.

У цей час обмежувальні заходи застосовуються до 149 осіб і 38 суб'єктів. Сакнції продовжені до 15 березня 2018 року.

Нагадаємо, в березні Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти 150 фізичних і 37 юридичних осіб, причетних до дій, які порушують територіальну цілісність України, до 15 вересня. У серпні Євросоюз додав до списку санкцій ще три фізичних і три юридичні особи. Зазначені фіз- і юрособи потрапили до списку санкцій після скандалу з поставкою в анексований Крим газових турбін, які спочатку були продані компанією Siemens для використання на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram