ГоловнаПолітика

На Закарпатті помічника нардепа затримали на хабарі у 150 тис. гривень

Із сейфа вилучено близько 70 тис. доларів.

На Закарпатті на хабарі у 150 тис. гривень правоохоронці викрили помічника народного депутата, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"На Закарпатті під час розслідування кримінального провадження про присвоєння 2 млн гривень бюджетних коштів посадовими особами відділу освіти однієї з РДА в 2015 році викрито помічника нардепа під час вимагання та отримання 150 тис. гривень неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, під час досудового розслідування задокументовано злочинну діяльність одного з помічників народного депутата України, який працює на громадських засадах, - за вимагання та одержання неправомірної вигоди на власний картковий рахунок від приватного підприємця.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Кошти були надані за вплив, тиск і звільнення працівників УЗЕ і слідчого у зазначеному провадженні, шляхом направлення депутатських звернень одного з нардепів у Нацполіцію, ГПУ і Кабмін про нібито неправомірні дії правоохоронців під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за привласнення бюджетних коштів.

Прокуратурою Закарпатської області було розпочато кримінальне провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, та пособництва у прийнятті такої неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 27 - ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 369 КК України).

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Помічнику нардепа і приватному підприємцю оголошено про підозру у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень. Направлено клопотання в Ужгородський міськрайонний суд про обрання фігурантам запобіжного заходу.

Під час обшуків у помічника нардепа і підприємця вилучено посвідчення помічника нардепа, паспорти громадян Угорщини та України, службові посвідчення полковника міліції, працівника Кабміну, Верховної Ради, працівника міжнародної поліції та різних контролюючих органів, видані на прізвище помічника народного депутата. Також вилучено грошові кошти та офіційні документи, що підтверджують його злочинну діяльність. Крім цього, з сейфа помічника нардепа вилучено близько 70 тис. доларів.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Раніше у вересні мукачівського суддю затримали на дрібному хабарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram