ГоловнаПолітика

Суд призначив Лавриновичу безкоштовного адвоката і оголосив перерву

Засідання відбудеться в п'ятницю 15 вересня.

Печерський районний суд Києва призначив екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу безкоштовного адвоката і оголосив перерву в засіданні до п'ятниці.

Про це повідомив кореспондент LB.ua із зали суду.

Сьогоднішнє засідання не відбулося, тому що не з'явився адвокат Лавриновича Євген Солодко. Він повідомив, що зайнятий у слідчих діях і попросив перенести засідання.

Суддя Алеся Батрин розпорядилася, щоб центр безоплатної правової допомоги призначив Лавриновичу державного адвоката, який представлятиме інтереси екс-міністра, якщо Солодко не прийде в суд 15 вересня.

Також у залі суду перебували син Лавриновича Максим, а також депутати Вадим Новинський і Михайло Добкін.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила про підозру в захопленні державної влади екс-президента Віктора Януковича й екс-міністра юстиції Лавриновича. Справа стосується так званого Конституційного перевороту 2010 року, коли в дію було введено Конституцію редакції 1996 року, яка дала президентові більше повноважень.

Лавринович також є підозрюваним в іншій справі - у зв'язку із закупівлею Мін'юстом послуг американської юридичної фірми для збору доказів проти Юлії Тимошенко. У цій справі до Лавриновича застосовано запобіжний захід у вигляді застави, він її сплатив. Ця справа перебуває на розгляді суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram