ГоловнаПолітика

Прокуратура спростувала російський фейк про вбивство Вороненкова

Жодної відповіді на запит російської сторони ГПУ не надсилала.

Прокуратура спростувала російський фейк про вбивство Вороненкова
Денис Вороненков
Фото: пресс-служба Госдумы РФ

Прокуратура спростовує інформацію російського інформагентства "Росбалт" про те, що вважає організатором убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова колишнього чоловіка його дружини Марії Максакової.

"Поширена в російських ЗМІ інформація про те, що органи прокуратури України повідомили російській стороні відомості про результати розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, не відповідає дійсності", - написала в фейсбуці прес-секретар прокуратури Києва Надія Макимець.

Слідство у справі, яке проводить прокуратура міста Києва, перебуває на завершальній стадії. Найближчим часом буде оголошено про його результати, додала вона.

Напередодні "Росбалт" написав, що в Москву нібито надійшла відповідь Генпрокуратури України на запит у справі про вбивство Вороненкова. У ній нібито організаторами вбивства названі дві людини. "Перша - це Володимир Тюрін, колишній чоловік Марії Максакової, яка потім вийшла заміж за Вороненкова. Друга - власник банку, що працює в Криму. Вказано дати, коли вони нібито зустрічалися на півострові для обговорення підготовки злочину. Далі йдуть відомості про тісні зв'язки Тюріна і банкіра з кримінальним світом і російським спецслужбами. Все ведеться до того, що ці дві особи нібито організували вбивство за дорученням співробітників цих спецслужб", - розповів якийсь співрозмовник агентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram