ГоловнаПолітика

Верховний суд відмовився розглядати касацію "Газпрому" на штраф АМКУ

Заява необґрунтована доказами.

Верховний суд відмовився розглядати касацію "Газпрому" на штраф АМКУ
Фото: EPA/UPG

Верховний суд України не прийняв до провадження заяву російського "Газпрому" про перегляд постанови Вищого господарського суду від 13 липня 2016 року, яким підтверджено рішення судів нижчих інстанцій про накладення штрафу Антимонопольним комітетом України (АМКУ) на російську компанію в розмірі 172 млрд гривень.

"Обговоривши доводи заяви та дослідивши додані до неї матеріали, колегія суддів вважає, що подана заява необґрунтована доданими до неї доказами. Відповідно до статті 11121 Господарського процесуального кодексу України, Верховний суд України відмовляє в допуску справи до провадження, якщо подана заява є необґрунтованою", - йдеться в ухвалі ВСУ, передає "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 22 січня 2016 року АМКУ оштрафував "Газпром" на суму 85,966 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. Спочатку "Газпром" намагався безуспішно домогтися скасування рішення АМКУ через суди, але його позов так і не було прийнято.

5 жовтня 2016 року АМКУ звернувся до суду з вимогою стягнути з "Газпрому" штраф і пеню в розмірі близько 172 млрд гривень. У грудні 2016 року АМКУ виграв суд, це ж рішення було підтверджено апеляційною та касаційною інстанціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram