ГоловнаПолітика

Раді пропонують виділити день на законопроекти про соціально-правовий захист учасників АТО

Дев'ять законопроектів уже затверджені профільним комітетом.

Раді пропонують виділити день на законопроекти про соціально-правовий захист учасників АТО
Леся Василенко
Фото: Макс Требухов

Громадська організація "Юридична сотня" буде пропонувати Верховній Раді виділити окремий пленарний день на законопроекти, які стосуються соціально-правового захисту учасників і ветеранів АТО.

Про це під час круглого столу, який пройшов у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакета реформ, сказала голова організації Леся Василенко.

"Є пропозиція, яку буде оформлено громадською організацією "Юридична сотня" до голови Верховної Ради, щоб організувати день для розгляду законопроектів, що стосуються соціально-правового захисту учасників АТО, внести вже наступного тижня дев'ять проектів, які вже затверджені комітетом, на розгляд у зал. І надалі провести окремо тиждень для розгляду законопроектів, які стосуються учасників АТО, - їх набирається близько 27, щоб якомога швидше врегулювати питання з соціально-правовим забезпеченням як військовослужбовців, так і тих учасників російсько-української війни, які вже звільнені в запас", - сказала вона.

За її словами, загалом у парламенті зараз близько 130 законопроектів, спрямованих на посилення обороноздатності і підвищення рівня соцзахисту учасників російсько-української війни. "Більшість з них - 96 законопроектів - є винятково ідеями, які вимагають значного доопрацювання", - сказала вона.

Василенко поскаржилася на те, що депутати Верховної Ради дуже слабо координують свою діяльність з колегами, що призводить до реєстрації схожих законопроектів.

Так, у парламенті зареєстровано три законопроекти про підтримку ветеранського бізнесу, кожен з яких зводиться до надання податкових пільг. Депутати написали аж п'ять законопроектів про збільшення відпустки військовослужбовців, шість законопроектів про вирішення житлових проблем ветеранів, чотири законопроекти про статус добровольців, п'ять законопроектів про зниження мита на ввезення машин з-за кордону для учасників АТО тощо.

На думку експерта, є сенс провести роботу з об'єднання цих груп законопроектів в один.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram