ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба ідентифікувала 69 учасників прориву Саакашвілі

Учасників незаконного переходу через кордон притягнуть до адмінвідповідальності.

Держприкордонслужба ідентифікувала 69 учасників прориву Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Держприкордонслужба склала адміністративні протоколи на 69 осіб, які незаконно перетнули держкордон у пункті пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні в ніч на неділю разом з Михайлом Саакашвілі.

Про це повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"На сьогодні є протоколи на 69 осіб. Це ті, кого ідентифіковано", - сказав він.

14 учасників подій, в основному представники ЗМІ, повернулися в пункт пропуску, де підписали відповідні протоколи, також протокол було зачитано самому Саакашвілі.

Нагадаємо, з 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 понад 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Під час інциденту 13 бійців Національної поліції і дев'ять працівників Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження. У одного з правоохоронців перелом плечової кістки, у решти травми меншого ступеня тяжкості.

У середу суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб стосовно двох учасників подій на ПП "Шегині". Їм повідомили про підозру за статтями Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram