ГоловнаПолітика

НАБУ затримало депутата Київради Кримчака (оновлено)

За словами джерела, в середу вдень у депутата пройшли обшуки.

НАБУ затримало депутата Київради Кримчака (оновлено)
Фото: kmr.gov.ua

Правоохоронці затримали депутата Київської міської ради Сергія Кримчака (фракція "Єдність"), пишуть Українські новини з посиланням на джерело в Київраді.

За словами джерела, в середу вдень у депутата пройшли обшуки. Причину затримання він не вказав. Сергій Кримчак - член постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Оновлення. Національне антикорупційне бюро підтвердило затримання депутата Київради і його передбачуваного спільника. Їм інкриміновано ст. 191 і ст. 209 Кримінального кодексу України.

Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

На думку детективів НАБУ, суть схеми полягала в тому, що чиновник за допомогою родича заволодів земельними ділянками в Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував отримані злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду заснованого ймовірним спільником товариства.

Розслідування у справі детективи НАБУ почали у вересні 2016 року.

Як повідомляли, в середу в депутата Київради від "Батьківщини" провели обшук у справі про "податкові майданчики". В Олександра Березнікова шукали документи про роботу "програмних підприємств".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram