ГоловнаПолітика

Заступник голови МВФ закликав Україну скористатися зростанням світової економіки

Гройсман розповів Ліптону про українські реформи.

Заступник голови МВФ закликав Україну скористатися зростанням світової економіки
Фото: пресс-служба Кабмина

Перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон вважає, що Україна повинна скористатися зростанням світової економіки.

Про це він заявив під час зустрічі в Києві з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Світова економіка зараз зростає. І зараз це термін повноважень для України, які можна і потрібно використовувати", - сказав Девід Ліптон.

Перший заступник директора-розпорядника МВФ наголосив, що, на його думку, Україна демонструє відмінні результати в рішенні першочергових економічних і соціальних питань. За його словами, те, що уряду вдалося забезпечити протягом останнього року стабілізацію ситуації, створює хороші передумови для того, щоб перейти до більш динамічного економічного росту.

Прем'єр-міністр поінформував співрозмовника про стан справ з реалізацією освітньої, пенсійної, медичної реформ і реформи управління підприємствами державної власності, а також про хід підготовки проекту державного бюджету на наступний рік.

За результатами переговорів у середу сторони домовилися продовжити взаємодію для визначення наступних кроків щодо фінансової підтримки реформ в Україні з боку МВФ.

Нагадаємо, Ліптон прибув до Києва напередодні ввечері. Він буде перебувати в Києві до 14 вересня. Сьогодні він зустрівся з президентом Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram