ГоловнаПолітика

Порошенко і новий генсек ОБСЄ скоординували підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі

Президент попросив Гремінгера про сприяння в наданні СММ нового технічного оснащення.

Порошенко і новий генсек ОБСЄ скоординували підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко в Києві провів зустріч із новопризначеним генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером. Під час зустрічі сторони скоординували також підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу.

Петро Порошенко наголосив на важливості налагодження інтенсивного діалогу між ОБСЄ і ООН з цього питання, інформує прес-служба голови держави.

Також Петро Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей, а також окреслив бачення стратегії деокупації Криму.

Співрозмовники обговорили діяльність СММ ОБСЄ і потреби зміцнення оперативної роботи місії. Петро Порошенко звернувся до генерального секретаря з проханням сприяти наданню СММ нового технічного оснащення, що підвищить якість повсякденної роботи спостерігачів СММ. Було наголошено на важливості повного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованої території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону.

Президент закликав генерального секретаря ОБСЄ задіяти всі можливі механізми організації, щоб звільнити українських політв'язнів у Росії і Криму, а також заручників, утримуваних російськими окупаційними військами на Донбасі.

Раніше сьогодні президент Петро Порошенко зустрівся з першим заступником голови МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram