ГоловнаПолітика

СБУ прийшла з обшуком до голови київського осередку "Батьківщини", - Власенко

Причини обшуку Костянтину Бондарєву не повідомили.

СБУ прийшла з обшуком до голови київського осередку "Батьківщини", - Власенко
Константин Бондарев
Фото: Макс Требухов

Близько 30 невідомих осіб у камуфляжній формі з нашивками «СБУ» ввірвалися до будинку голови Київської обласної партійної організації "Батьківщини" Костянтина Бондарєва під Вишгородом, повідомляє прес-служба. За її словами, люди не представилися і заблокували в'їзд на територію, де розташований будинок, не пустивши Бондарєва.

Пізніше йому дозволили увійти, але адвокатам не дозволили його супроводжувати. У прес-службі зазначають, що на місце прибув народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко. На його вимогу показати документи люди в масках не відреагували. Йому вдалося потрапити за ворота. За його словами, в будинку триває обшук із грубим порушенням законодавства, оскільки на місці події немає адвокатів Бондарєва. Обшук здійснюють представники ГУ СБУ в Києві та Київській області.

«Чинна влада діє абсолютно так само, як діяв режим Януковича: довільно, зухвало і незаконно», - заявив у короткому коментарі з місця подій Сергій Власенко.

У партії пов'язують обшук у Костянтина Бондарєва з тиском на опозицію і, зокрема, останніми рішеннями Київської обласної ради, яку очолює представник «Батьківщини» Ганна Старикова.

«Ми однозначно трактуємо сьогоднішні події як помсту за опозиційну діяльність партії загалом і за останні резонансні рішення облради. Нагадаю, йдеться про звернення до парламенту з проханням врегулювати правові підстави імпічменту Президента України, а також про визнання роботи Київської обласної держадміністрації незадовільною через украй низький рівень виконання бюджету. Ми будемо контролювати діяльність влади, незважаючи на силовий тиск, який чиниться на мене і моїх колег», - заявила на місці події Ганна Старикова.

Партія «Батьківщина» звернулася до СБУ з проханням прояснити ситуацію.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram