ГоловнаПолітика

Лавриновичу загрожує арешт

Стаття, яку інкримінує екс-міністрові слідство, не передбачає застави.

Лавриновичу загрожує арешт
Александр Лавринович
Фото: Макс Левин

Колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу вручили копію клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Мені вручили копію клопотання про мій арешт. Це означає, що завтра в Печерському районному суді м. Києва буде це клопотання ... суд розгляне коли, в який день буде це питання поставлено на розгляд", - сказав Лавринович журналістам у середу після відвідування Генеральної прокуратури України у зв'язку з розслідуванням справи про конституційний переворот у 2010 році.

Лавринович зазначив, що та стаття, яку йому інкримінує слідство, не передбачає іншого запобіжного заходу крім арешту (в тому числі немає альтернативи у вигляді застави).

Нагадаємо, тиждень тому Генпрокуратура повідомила про підозру екс-президента Віктора Януковича й екс-міністра юстиції Лавриновича у справі про захоплення державної влади. Справа стосується так званого Конституційного перевороту 2010 року, коли в дію було введено Конституцію редакції 1996 року, яка дала президентові більше повноважень.

Лавринович є підозрюваним в іншій справі - в зв'язку з закупівлею Мін'юстом послуг американської юридичної фірми для збору доказів проти Юлії Тимошенко. У цій справі до Лавриновича застосовано запобіжний захід у вигляді застави, він її сплатив. Ця справа проти Лавриновича перебуває на розгляді суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram