ГоловнаПолітика

На Банковій пройшов мітинг проти призначення до Верховного Суду кандидатів з негативними висновками ГРД

Зі 120 переможців 30 кандидатур були ветовані радою.

Близько 50 осіб у середу вийшли на вулицю Банкову біля будівлі Адміністрації президента на мітинг проти призначення до Верховного Суду кандидатів із негативними висновками Громадської ради доброчесності.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, активісти одяглися в суддівські мантії і маски "нечисті" і принесли з собою плакати з написами на кшталт "У президента до нас немає претензій".

Приводом для акції протесту стала нещодавня заява президента Петра Порошенка, який 7 вересня у Верховній Раді назвав безпрецедентним конкурс із формування нового Верховного Суду. "Склад вищої суддівської інстанції формувався за активної участі суспільства. І, як показує рейтинг переможців конкурсу, в 80% випадках Вища кваліфікаційна комісія суддів погодилася з Громадською радою доброчесності. Кандидати, до яких у ради були претензії, не потрапили у фінальний список", - сказав він.

Активісти не згодні з президентом. 27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила переможців конкурсу на 120 посад суддів нового Верховного Суду. Зі 120 переможців 30 кандидатур були ветовані Громадською радою доброчесності як такі, що не відповідають критеріям професійної етики та доброчесності.

Президентові залишилося тільки затвердити цей список.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram