ГоловнаПолітика

Мін'юст: Українська прокуратура проводить перевірку запиту Грузії щодо екстрадиції Саакашвілі

Після її завершення процедурні рішення будуть ухвалюватися виключно відповідно до закону.

Мін'юст: Українська прокуратура проводить перевірку запиту Грузії щодо екстрадиції Саакашвілі
Павло Петренко
Фото: Facebook/Павло Петренко

Органи української прокуратури проводять перевірку запиту грузинської сторони про екстрадицію колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу у вівторок, 12 вересня, в Києві, передає 5 канал.

"Після отримання цього запиту (від грузинської сторони на екстрадицію) були спрямовані всі матеріали в органи прокуратури для проведення екстрадиційної перевірки. Це попередній етап. Якщо перевірка буде завершена з позитивним висновком, то буде можливість ухвалювати подальші процедурні рішення виключно відповідно до закону", - сказав він.

За словами міністра, згідно з українським законодавством, залежно від того, на якій стадії перебуває розгляд кримінальної справи в країні, яка запитує екстрадицію, остаточне рішення ухвалює той чи інший орган.

"Якщо справа розглядається на стадії досудового розслідування, то остаточне рішення про екстрадицію ухвалює орган прокуратури, в нашому випадку, Генеральна прокуратура. Якщо справа розглядається на стадії судового розгляду, тобто в країні, яка запитує інформацію про видачу, справу вже передали до суду, то остаточне рішення ухвалюється органами юстиції", - пояснив глава Мін'юсту.

Нагадаємо, у Львові Саакашвілі, українське громадянство якого призупинено, перебуває з 10 вересня, після того як його прихильники силою провели його через державний кордон.

Раніше у МВС заявили, що Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але підстав для його затримання немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram