ГоловнаПолітика

Порошенко підтримає українську збірну на "Іграх нескорених" в Торонто

"Я не сумніваюся, що ми добре виступимо".

Порошенко підтримає українську збірну на "Іграх нескорених" в Торонто
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко закликав українців підтримати учасників міжнародних змагань "Ігри нескорених" від України. Про це він заявив під час відвідування тренування представників національної збірної команди України.

"Я просив би всіх українців, не тільки в Україні, але і у всьому світі, підтримати наших героїв. Ми будемо вболівати, а вони будуть боротися за чемпіонство на "Іграх нескорених", - цитує Президента прес-служба.

"Я не сумніваюся, що ми добре виступимо. Я не сумніваюся, що Україна на повний голос заявить про себе. І я не виключаю, що колись одні з майбутніх "Invictus games" пройдуть в Києві, ми зробимо все, щоб вони пройшли в Києві, і щоб на українській землі ми захищали честь України", - додав глава держави.

Президент повідомив, що вже обговорював з профільним міністром питання про можливість проведення таких змагань в Україні. За його словами, якщо українська команда добре виступить, Міністерство молоді і спорту підготує відповідні умови для участі Києва у визначенні подальшої черговості приймаючої сторони "Ігор нескорених".

"Упевнений, що це дозволить не тільки привернути увагу всього світу до того, яка чудова Україна а, насамперед, які чудові наші бійці. Це ви зупинили російського агресора і ви зараз кинули виклик важким пораненням", - зазначив Порошенко.

Президент також підкреслив, що Ігри допомагають психологічній реабілітації поранених українських захисників. "Ви приклад і на вас дивиться не тільки увесь світ, але і Україна та наші хлопці. Ви не просто продовжуєте життя, а можете вести абсолютно повноцінне життя, власним прикладом показуючи, яким чином треба забезпечувати подальші перемоги ", - сказав він.

"Прошу всіх тримати кулаки за нашу збірну, вболівати за нашу збірну і побажати їм перемог - перемог на спортивних майданчиках і перемог над викликом з бойовим пораненням", - ще раз закликав глава держави.

Президент підкреслив, що ці спортсмени є прикладом для багатьох військових, які отримали поранення під час захисту територіальної цілісності і суверенітету України. "Тисячі українських військових були поранені під час оборони від російської агресії кожного клаптику української землі. І ми хочемо, щоб увесь світ бачив їхні можливості, їхню духовну силу і щоб наші хлопці продемонстрували кожному, що після бойового поранення можна вести повноцінне життя", - підкреслив він.

Глава держави також повідомив, що збирається підтримати українську команду в Торонто, оскільки планує відвідати з візитом Канаду після участі в Генасамблеї ООН та участі в засіданні Ради Безпеки ООН, де порушить питання миротворців на Донбасі. У США Президент також планує провести зустрічі з керівництвом США, зокрема і з міністром оборони цієї країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram