ГоловнаПолітика

Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але підстав для його затримання немає, - МВС

Раніше повідомляли про затримання п'ятьох осіб.

Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але підстав для його затримання немає, - МВС
Фото: EPA/UPG

Екс-голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі перебуває на території України незаконно, але підстав для його затримання правоохоронцями немає.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передає "Громадське радіо".

На запитання про те, чи дійсно Саакашвілі зараз перебуває на території України незаконно, він відповів: "На наше переконання, так".

Шевченко також зазначив, що екс-голову Одеської ОДА поки що не затримано, оскільки "така процесуальна дія, як затримання, передбачає певні процесуальні речі".

"У нас є відомості про осіб, яких ми змогли і вважаємо за потрібне затримати. Якщо будуть знайдені ще відомості про інших осіб, що давало б можливість у рамках закону вчинити процесуальну дію (затримання), цю дію буде виконано", - пояснив він.

На запитання про те, чи знають у МВС про місце перебування Саакашвілі, Шевченко відповів: "Ми стежимо так само, як і ви. Ми бачимо, що він перебуває в тому місці, де він виходить і веде спілкування".

Раніше прес-служба МВС повідомила, що поліція затримала п'ятьох осіб у зв'язку з подіями в "Шегинях".

Нагадаємо, в неділю Саакашвілі зі своїми прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині", де прорвали оточення і перетнули держкордон. Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Саакашвілі заявив, що написав заяву до Міграційної служби з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту. Він також звинуватив поліцію в тому, що в нього "вкрали" паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram