ГоловнаПолітика

Поліція знайшла 50 одягнених в уніформу людей Семенченка в передмісті Львова (оновлено)

Депутат стверджує, що це ветерани батальйону "Донбас".

Поліція знайшла 50 одягнених в уніформу людей Семенченка в передмісті Львова (оновлено)
Фото: ГУ НП во Львовской области

У вівторок, 12 вересня, в Личаківський відділ поліції Львова надійшла інформація про те, що біля сусіднього міста Винники розташувалася група людей у військовій формі, які можуть мати при собі зброю і вибухівку.

Як повідомляє прес-служба поліції Львівської області, на місці правоохоронці виявили близько 50 осіб в уніформі і зі спеціальними засобами захисту.

На місці події працюють патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група та працівники інших служб. Зараз правоохоронці встановлюють особи громадян і проводять перевірку на наявність зброї, вибухівки та інших заборонених предметів.

Народний депутат Семен Семенченко заявив у фейсбуці, що ці люди - ветерани батальйону "Донбас". Їх нібито обшукували протягом чотирьох годин і не знайшли ніякої зброї або вибухівки.

Семенченко представляє у Верховній Раді партію "Самопоміч", яка є союзником партії Михайла Саакашвілі "Рух нових сил". Саакашвілі два дні тому незаконно перетнув кордон за допомогою натовпу прихильників і зараз перебуває у Львові.

Zaxid.net уточнює, що представники "Донбасу" мають зі собою розряджену зброю, вони самі її показали. Через деякий час вони захотіли вийти з території, на якій вони розташовані, але поліція їх не випускала у зв'язку з процесуальними діями. Тому "донбасівці" забарикадувалися, а поліція привезла в двох вантажівках нацгвардійців для підсилення.

Оновлення. Поліція відпустила "донбасівців" з Винників без пригод. Про це повідомив Семенченко у Фейсбуці.

"Закінчився черговий обшук машин батальйону "Донбас" на предмет пошуку вибухівки і зброї. Цього разу обшук тривав 10 годин. Висновки, зроблені на сьогодні: велика частина керівництва "силовиків" люди некомпетентні й інтелектуально обмежені", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram