ГоловнаПолітика

Суд розгляне адмінпротокол на Саакашвілі 18 вересня

Політикові загрожує штраф або адмінарешт на 15 діб.

Суд розгляне адмінпротокол на Саакашвілі 18 вересня
Фото: EPA/UPG

Мостиський районний суд Львівської області розгляне адміністративний протокол про незаконний перетин кордону України Михайлом Саакашвілі в понеділок, 18 вересня, о 15:00.

Про це розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Володимир Шеремет.

За його словами, Саакашвілі повинен з'явитися в суд.

Нагадаємо, вранці у вівторок у Львові представники Держприкордонслужби зачитали Михайлу Саакашвілі адміністративний протокол про незаконний перетин кордону. Політик протокол підписав. Адмінпротокол складено за статтею 204-1 кодексу про адміністративні порушення (групове порушення державного кордону). Стаття 204-1 Кодексу про адміністративні порушення передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту на термін до 15 діб.

З 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

У зв'язку з інцидентом поліція відкрила кримінальне провадження за статтями "незаконний перетин кордону" і "опір представнику влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram