ГоловнаПолітика

Правоохоронці вилучили зерна на 200 млн грн у справі про махінації при Януковичі (оновлено)

Обшуки провели в портах і зернових терміналах.

Правоохоронці вилучили зерна на 200 млн грн у справі про махінації при Януковичі (оновлено)
Архив
Фото: Depositphotos\Marienko64

Правоохоронці провели обшуки в портах і зернових терміналах, де проходив незаконний експорт зерна за президентства Віктора Януковича, і вилучили продукцію на загальну суму близько 200 млн грн.

Операції з експорту цих товарів здійснювалися без відображення в податковій звітності та сплати відповідних податків, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Обшуки проводилися в рамках розслідування кримінального провадження стосовно колишніх високопоставлених посадових осіб та їхніх співучасників, які зареєстрували (перереєстрували) на підставних осіб низку підприємств з метою прикриття незаконної діяльності з легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і використовували їх для проведення незаконних операцій з експорту товарів без відображення в податковій звітності операцій з її придбання і сплати відповідних податків.

Оновлення. Генпрокуратура на своєму сайті уточнює, що низка пов'язаних між собою підприємств, зареєстрованих у Вінницькій, Київській і Одеській областях та Києві і які мають прямий стосунок до одного з колишніх високопосадовців, у період 2016-2017 років не відображали у податковій звітності придбання продукції, що експортується, а отже, це свідчить про проведення незаконних операцій із легалізації товарів невстановленого походження.

Встановлено, що продукція, яку експортували, закуповували у фермерських господарств та інших сільгоспвиробників за готівку, без офіційного обліку. Крім того, підприємства не відображали у податковій звітності отримані доходи і не сплачували податки на прибуток і додану вартість.

Нагадаємо, в рамках обшуків за місцем проживання одного з колишніх керівників МВС при Януковичі вилучили більш ніж 200 тис. доларів, 3 кг золота, дорогоцінні вироби, картини та ікони, документи і чорнові записи, що стосуються службової діяльності, а саме проведення силових операцій правоохоронних органів з протидії протестним акціям, зброю і боєприпаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram