ГоловнаПолітика

У одного з екс-керівників МВС при Януковичі вилучили $200 тисяч (оновлено)

Обшуки проводилися в рамках справи про махінації з експортом зерна.

Правоохоронці провели обшуки в низки колишніх високопоставлених посадових осіб за президентства Віктора Януковича.

"За результатами обшуків за місцем проживання одного з колишніх керівників МВС при Януковичі виявлено та вилучено грошові кошти в сумі понад 200 тис. доларів США, 3 кг золота, дорогоцінні вироби, картини та ікони, документи і чорнові записи, що стосуються службової діяльності, а саме проведення силових операцій правоохоронних органів з протидії протестним акціям, зброю і боєприпаси", - повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Оновлення. За даними "Українських новин", йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка. Він з березня 2014 року перебуває в розшуку.

Обшуки проводили в рамках розслідування кримінального провадження стосовно колишніх високопоставлених посадових осіб та їхніх співучасників, які зареєстрували (перереєстрували) на підставних осіб низку підприємств з метою прикриття незаконної діяльності з легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і використовували їх для проведення незаконних операцій з експорту товарів без відображення в податковій звітності операцій з її придбання і сплати відповідних податків. Мова про експорт зерна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram