ГоловнаПолітика

Двоє колишніх співробітників терміналу Курченка в порту Рені пішли на угоду зі слідством

Їм закидали причетність до несплати 2 млрд гривень у бюджет.

Двоє колишніх співробітників терміналу Курченка в порту Рені пішли на угоду зі слідством
Фото: topor.od.ua

Двоє фігурантів кримінального провадження у справі "ОЗГ Сергія Курченка" підписали з прокурором угоду про визнання провини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Одеської обласної прокуратури.

За даними профільного видання Enkorr, мова про колишніх директора та головного диспетчера перевалки "Лагуна-Рені" в Ренійському морському торговельному порту, яку використовували в схемах Курченка.

"Колишні посадовці підприємства уклали з прокурором угоду про визнання своєї провини в скоєнні низки злочинів. Зокрема: в участі у злочинній організації, в пособництві в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах, у підробці документів і зловживанні службовим становищем, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету понад 2 млрд грн коштів від реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів", - ідеться в повідомленні.

Обвинувальні акти щодо цих осіб направлено до суду.

Нагадаємо, раніше на угоду зі слідством пішли колишні посадові особи Одеського НПЗ, що фактично дозволило суду конфіскувати на користь держави весь майновий комплекс НПЗ як компенсацію за завдані збитки.

У травні 2017 року перевалка "Лагуна-Рені" відійшла в оперативне управління державного підприємства УПЕК ("Українська паливно-енергетична компанія").

За версією слідства, посадові особи ТОВ "Лагуна-Рені" в 2012-2014 роках допомагали ввозити під виглядом подальшого транзиту нафтопродукти, які насправді продавалися в країні без сплати податків і зборів ("перерваний транзит"). Співробітники компанії вносили в офіційні документи недостовірні відомості про переміщення нафтопродуктів автомобільним транспортом, заїзд на територію порту, завантаження на судна й інші відомості, пов'язані з митним і прикордонним оформленням виходу суден із портів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram