ГоловнаПолітика

Поліція заперечує крадіжку паспорта у Саакашвілі

Правоохоронці кажуть, що лише забезпечували порядок.

Поліція заперечує крадіжку паспорта у Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Національна поліція України заперечує вилучення правоохоронцями паспорта Михайла Саакашвілі в пункті пропуску "Шегині".

"Озвучена заява про вилучення паспорта поліцейськими суперечить тим обставинам подій, які мали місце при незаконному переправленні осіб через державний кордон України в районі пункту пропуску "Шегині". Зокрема, вчора поліцейські здійснювали охорону публічної безпеки та громадського порядку під час масових заходів на пункті пропуску "Шегині". При цьому поліція не вилучала паспорт особи, яка заявляє про його вилучення", - сказано в повідомленні на сайті поліції Львівської області.

Нагадаємо, в понеділок Саакашвілі заявив, що поліція вкрала в нього паспорт. "Коли люди взяли і, не питаючи мене, внесли мене на руках в Україні, я залишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт", - стверджує він.

У неділю позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом з Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності  організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Саакашвілі заявив, що написав заяву в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram