ГоловнаПолітика

На Яворівському полігоні стартували навчання Rapid Trident

У навчаннях візьмуть участь близько 2500 військовослужбовців, у тому числі з Молдови.

У понеділок, 11 вересня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області стартували українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ Rapid Trident.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, на церемонію відкриття прибула посол США в Україні Марі Йованович, начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

У навчаннях візьмуть участь близько 2500 військовослужбовців. Окрім України і США, своїх представників на Яворівський полігон направили Канада, Болгарія, Грузія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Туреччина та Великобританія.

Українське угруповання - близько 1000 осіб - представлене військовослужбовцями однієї з механізованих бригад, бригадою ВДВ, інженерно-саперними підрозділами, окремим підрозділом Національної гвардії. Більшість учасників мають досвід бойових дій на Донбасі.

Командно-штабна фаза проводиться із застосуванням комп'ютерних систем імітаційного моделювання, які дозволяють моделювати дії підрозділів і умовного противника в єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу.

До навчання залучено кілька десятків одиниць автомобільної і легкоброньованої техніки. Бойові стрільби не заплановані, але для підвищення реалістичності маневрів у рамках проведення польової фази будуть застосовуватися сучасні системи імітації бойової стрільби MILES.

Окрім того, планом навчання передбачено проведення низки спільних заходів із залученням літаків і вертольотів військово-транспортної авіації. Відпрацьовуватимуться елементи медичної евакуації, десантування вантажів та особового складу. Для цього задіють можливості однієї з бригад тактичної авіації, яка дислокується у Хмельницькій області, і майданчик приземлення на території Яворівського полігону. У навчаннях будуть використовувати два вертольоти Мі-8, літак Ан-26 і американський С-130.

Навчаннями керуватимуть від української сторони полковник Сергій Литвинов, від американської - полковник Девід Джордан.

Маневри Rapid Trident триватимуть два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram