ГоловнаПолітика

Поліція розглядає три версії вбивства чеченця Махаурі в Києві

Провадження можуть кваліфікувати як теракт. 

Поліція розглядає три версії вбивства чеченця Махаурі в Києві
Фото: Макс Требухов

Національна поліція розглядає три версії вбивства чеченця Тимура Махаурі, якого підірвали 8 вересня в центрі Києва.

Про це в ефірі 112 каналу сказав директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

"Версія перша - це могло бути пов'язано зі спецслужбами Російської Федерації або навіть кадировськими спецслужбами, які досить самостійні й за рахунок окремого фінансування досить потужні й, напевно, могли це зробити. Версія друга - це могло бути наслідком міжкримінальних з'ясувань стосунків, адже Махаурі навряд чи являв собою законослухняного громадянина, неодноразово затримувався за кордоном, а взимку - й у нас. Версія третя - це могли бути міжособистісні стосунки, помста чи що завгодно", - сказав він.

За словами Шевченка, зараз кримінальне провадження кваліфіковано за статтею 115 Кримінального кодексу - умисне вбивство, вчинене в суспільно небезпечний спосіб. Але наявність двох постраждалих - жінки й дитини - дає підстави для кваліфікації за ст.258 КК - терористичний акт.

Як повідомлялося, у п'ятницю ввечері в центрі Києва, у районі Бессарабської площі, вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув водій автомобіля - громадянин Грузії. Жінка, що була в автомобілі, зазнала тяжких поранень - їй відірвало ногу. Третій пасажир - дитина - серйозно не постраждав.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram