ГоловнаПолітика

"Укрзалізниця" вважає, що діяла законно в ситуації із Саакашвілі

Пасажири без чинних документів, що засвідчують особу, у вагон не допускаються. 

"Укрзалізниця" вважає, що діяла законно в ситуації із Саакашвілі

Компанія "Укрзалізниця" вважає, що діяла законно в ситуації з Михайлом Саакашавілі, який намагався потрапити в Україну потягом №715 Перемишль - Київ.

У своїй заяві компанія посилається на наказ Мінтрансзв'язку України від 27 грудня 2016 року №1196 "Про затвердження Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України". У ньому говориться, що пасажири без чинних документів, що засвідчують особу, у вагон не допускаються.

Напередодні з адміністрації Державної прикордонної служби на адресу УЗ надійшов лист про визнання недійсними документів певних осіб. Прізвищ цих осіб компанія не називає, але очевидно, що серед них міг бути й Саакашвілі, позбавлений громадянства України. 

"Укрзалізниця" також зазначає, що їй довелося б відповідати за законом, якби пасажир без документів перетнув кордон.

"Оскільки законні вимоги перевізника були проігноровані, працівники "Укрзалізниці" діяли відповідно до порядку, встановленого законом і згаданими нормативними актами. ПАТ "Укрзалізниця" робить усе можливе для того, що виконати свої зобов'язання перед пасажирами. Відповідно до законодавства пасажирам будуть виплачені належні компенсації. ПАТ "Укрзалізниця" просить вибачення у пасажирів за дискомфорт і незручності, які виникли через обставини, що не залежать від перевізника", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, позбавлений українського громадянства Михайло Саакашвілі 10 вересня намагався перетнути кордон між Польщею та Україною потягом "Перемишль - Київ", що мав вирушити о 14:07. Разом із Саакашвілі в поїзд сіли Юлія Тимошенко, Валентин Наливайченко, Мустафа Найєм, Віктор Чумак та інші політики.

Однак у поїзді оголосили, що він не може рушити, доки в ньому перебуває особа, яка не має права в'їзду на територію України. У результаті Саакашвілі зійшов з поїзда й автобусом вирушив на пункт пропуску "Шегині".

Перетнути кордон станом на 20:00 йому так і не вдалося, у зв'язку із закриттям кордону.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram