ГоловнаПолітика

Омелян закликав УЗ діяти в правовому полі в ситуації з поїздом Саакашвілі

Міністр заявив, що не може впливати на залізничного оператора України.

Омелян закликав УЗ діяти в правовому полі в ситуації з поїздом Саакашвілі
Владимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністр інфраструктури Володимир Омелян закликав керівництво "Укрзалізниці" діяти в правовому полі в ситуації з поїздом Інтерсіті сполученням Перемишль - Київ, який стоїть на пероні в Перемишлі. Поїзд не відправляється в рейс через те, що в нього сів Михайло Саакашвілі.

"Спостерігаючи з Відня за подіями в Інтерсіті, хочу ще раз підкреслити - з січня 2017 року, після передачі Укрзалізниці з-під управління Міністерства інфраструктури Міністерству економічного розвитку і торгівлі, ця стратегічна для держави компанія стала фактично некерованою, майданчиком для політичних ігор і нечуваної корупції. Закликаю керівництво УЗ залишатися в правовому полі, зосередитися на своїх прямих обов'язках, зайнятися виключно належним перевезенням пасажирів і вантажу, всі інші функції повинні виконувати відповідні органи влади і громадяни", - написав Омелян у фейсбуці.

Нагадаємо, позбавлений українського громадянства Михайло Саакашвілі сів на поїзд "Перемишль - Київ", який мав відправитися о 14:07. Разом із Саакашвілі в поїзд сіли Юлія Тимошенко, Валентин Наливайченко, Мустафа Найєм, Віктор Чумак та інші політики.

Поїзд і досі стоїть у Перемишлі. Прихильники Саакашвілі стверджують, що "Укрзалізниці" дали вказівку не відправляти у рейс поїзд, поки Саакашвілі не зійде.

Через гучномовець в поїзді оголошують, що поїзд не може рушити, поки в ньому перебуває особа, яка не має права в'їзду на територію України. Стверджується, що розпорядження віддала Національна поліція.

Національна поліція України стверджує, що не давала вказівок затримувати відправлення поїзда Інтерсіті сполученням Перемишль - Київ. На сайті Нацполіції наголошується, що це питання не перебуває в межах її компетенції.

Пізніше в "Укрзалізниці" визнали, що зупинили поїзд через Саакашвілі, оскільки він не має законних підстав для в'їзду в Україну. По пасажирів поїзда відправили автобуси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram