ГоловнаПолітика

Порошенко у неділю прийшов у гості до танкіста

Президент привітав родину з новосіллям.

Порошенко у неділю прийшов у гості до танкіста
Фото: president.gov.ua

10 вересня, в День танкіста, Президент Петро Порошенко відвідав родину Героя України, танкіста Євгена Межевікіна.

"Євген та Валерія Межевікіни виховують двох дітей - доньку Вероніку, 2009 року народження, і сина Андрія, 2011 року народження. Президент привітав родину з новосіллям і оглянув їхню нову квартиру. Глава держави поспілкувався з родиною і поцікавився планами дітей на майбутнє. Син героя Андрій розповів Президенту, що так само як і батько хоче бути танкістом", - повідомляється на сайті глави держави.

Порошенко зазначив, що приїхав в гості на запрошення глави сім'ї.

Герой України Євген Межевікін неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО. Зокрема, під час здійснення штурму н.п. Піски влітку 2014 року, виконуючи обов'язки командира 4-ї батальйонної тактичної групи 93 -ї окремої механізованої бригади, військовий отримав контузію і пошкодження внутрішніх органів. Незважаючи на поранення він продовжив управління підпорядкованими підрозділами та забезпечив успішне виконання бойових завдань.

Після лікування відразу повернувся в зону проведення АТО. Неодноразово під безперервними обстрілами противника, в складних умовах забезпечував підвезення боєприпасів та продовольства захисникам Донецького аеропорту, здійснив евакуацію підбитої БМП-2 з екіпажем зі злітно-посадкової смуги аеропорту. Під час артилерійського обстрілу противника в районі н.п. Тоненьке ризикуючи власним життям локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів, і врятував особовий склад та техніку. В жовтні 2014 року в районі н.п. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад високомобільних десантних військ здійснив прорив смуги оборони противника та забезпечив евакуацію особового складу та двох БТР-80.

Євген Межевікін безпосередньо в зоні АТО організував допідготовку танкових екіпажів - здійснював їх підготовку та передавав особовому складу свій бойовий досвід з урахуванням особливостей та умов ведення бойових дій на сході держави. Під безпосереднім керівництвом офіцера та за його безпосередньої участі здійснювався ремонт та відновлення техніки.

У березні 2014 року Євген Межевікін командував танковою ротою, сьогодні він є заступником командира 1-ї окремої танкової бригади.

Нагадаємо, в неділю в Україну намагається прорватися Михайло Саакашвілі, якого Порошенко позбавив громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram