ГоловнаПолітика

Поліція затримала 40 невідомих у камуфляжі біля табору прихильників Саакашвілі

Група рухалася до пункту пропуску та наметового містечка.

Поліція затримала 40 невідомих у камуфляжі біля табору прихильників Саакашвілі
Фото: facebook.com/Ruhnovihsyl

Біля пункту пропуску "Краковець" на кордоні з Польщею поліцейські зупинили групу з приблизно 40 невідомих у камуфляжі, які організовано прямували в бік пункту пропуску наметового містечка прихильників Михайла Саакашвілі.

Як розповів журналістам начальник поліції у Львівській області Валерій Середа, організована група людей була затримана співробітниками поліції для встановлення їхніх осіб та з'ясування місця їхнього проживання.

"Ми наразі не знаємо, хто ці люди, але в зв'язку з тим, що вони прямували організованою групою до пункту пропуску в напрямку наметового містечка прихильників Саакашвілі, поліція вжила заходів, для того, щоб з'ясувати їхні наміри", - розповів Середа.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", поліцейські зупинили цих людей на відстані за кілька сотень метрів від ПП з протилежного боку траси від розгорнутого прихильниками Саакашвілі наметового містечка.

Невідомих оточили поліцейські в шоломах і бронежилетах і проводять опитування. Жодних конфліктних ситуацій чи порушень громадського порядку немає і ситуація у ПП залишається спокійною.

Тим часом у наметовому містечку зібралися більш ніж тисяча людей, які приїхали зустрічати Саакашвілі. У містечку встановлено сцену, з якої виступають прихильники лідера "Руху нових сил".

Поблизу наметового містечка несуцільним ланцюгом стоять близько сотні співробітників поліції в захисній амуніції. Ще кілька десятків правоохоронців розташувалися з протилежного від табору активістів боку траси.

Рух автомобілів, які прямують через "Краковець" на виїзд у Польщу, зараз фактично зупинено, в напрямку держкордону утворилася черга з транспортних засобів. Водночас з Польщі в Україну автомобілі без перешкод проїжджають через пункт пропуску.

Нагадаємо, що 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор Одеської області на цей час перебував у США. Відтоді він перебуває за кордоном, але має намір повернутися в Україну 10 вересня.

Днями Україна отримала від Головної прокуратури Грузії запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Михайла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram