ГоловнаПолітика

Росія розмістила збройну охорону на всіх захоплених в України установках у Чорному морі

Окупаційна влада видобуває газ на українських родовищах. 

Росія розмістила збройну охорону на всіх захоплених в України установках у Чорному морі
Фото: gp.gov.ua

Росія розмістила збройну охорону на всіх захоплених в України морських платформах і бурових установках у Чорному морі.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури, представники якої 7 вересня здійснили вихід у море на кораблі морської охорони "Григорій Куроп'ятников". Вони побували на Одеському, Голіцинському, Штормовому й Архангельському газових родовищах, де візуально оглянули чотири самопідіймальні плавучі бурові установки "Петро Годованець", "Україна", "Сиваш", "Таврида", шість морських стаціонарних платформ "Штормова-17", МСП- 2, МСП-4, МСП-5, МСП-7, МСП-18, п'ять блок-кондукторів №1, №10, №11, №13, №23 та морський буксир "Центавр". 

Фото: gp.gov.ua

"Під час огляду встановлено, що на всіх зазначених об'єктах перебувають озброєні особи", - повідомляє Генпрокуратура.

Також прокурори переконалися, що на газових родовищах незаконно невстановлені особи добувають природний газ, хоча спеціальні дозволи на користування надрами були видані Держгеонадрами України державному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз". 

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року було сформовано спеціальний трибунал ООН, який на початку 2017 року почне розгляд позову України до РФ. У позові Україна вимагає від РФ припинити порушення своїх прав, включаючи права на природні ресурси континентального шельфу, зокрема, на шельфі, що прилягає до анексованого Криму, а також компенсувати завдані збитки.

Крім того, у прокуратурі АР Крим є кримінальне провадження за фактом захоплення 27 суден і 4 бурових установок та незаконного видобутку природних ресурсів у виключній морській економічній зоні України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram