ГоловнаПолітика

У ГПУ підтвердили отримання запиту від Грузії про видачу Саакашвілі

Запит компетентних органів Грузії буде розглядатися Міністерством юстиції України.

Генеральна прокуратура України на цьому тижні отримала копію Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії на видачу колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Хочу підтвердити, що Генпрокуратурою України на цьому тижні в копії отриманий запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Саакашвілі М. Н. Враховуючи, що кримінальні справи, у зв'язку з якими запитується видача зазначеної особи, перебувають на розгляді Тбіліського міського суду, згідно ст. 574 КПК України запит компетентних органів Грузії буде розглядатися Міністерством юстиції України", - написала Сарган.

Прес-секретар генпрокурора зазначила, що 6 вересня 2017 року о 18:10 Радіо Свобода розповсюдила новину "ГПУ: у 2017 році запити від Грузії про видачу Саакашвілі не надходили" з посиланням на відповідь Генпрокуратури на надісланий редакцією запит. Однак у новині журналісти не вказали, що редакція отримала відповідь, датовану 29 серпня 2017 року, про що свідчить документ.

"І тільки 5 вересня заступник міністра юстиції України С. Пєтухов повідомив, що Грузія звернулася до України щодо розшуку, взяття під варту і екстрадиції Саакашвілі. Водночас Пєтухов заявив, що запит грузинської сторони був адресований Мін'юсту та Генпрокуратурі України. Він також повідомив, що Мін'юст направляє отриманий запит в ГПУ для проведення екстрадиційної перевірки", - повідомила Сарган.

Нагадаємо, що 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор Одеської області на цей момент перебував у США. Відтоді він перебуває за кордоном, але має намір повернутися в Україну 10 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram