ГоловнаПолітика

Порошенко назвав стратегічним завданням розвідки впровадження стандартів НАТО

"На сьогодні ГУР по праву можна вважати одним з найдосвідченіших розвідувальних органів у Європі".

Порошенко назвав стратегічним завданням розвідки впровадження стандартів НАТО
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що українська військова розвідка повинна продовжити розвиток та реформування, щоб впровадити стандарти і технології НАТО, повідомляє прес-служба президента.

"Перед Головним управлінням розвідки стоїть стратегічне завдання - реформувати військову розвідку таким чином, щоб впровадити новітні технології і стандарти наших євроатлантичних партнерів", - сказав він на урочистостях з нагоди 25-ї річниці воєнної розвідки України під час відвідин однієї з військових частин Головного управління розвідки Міноборони.

Президент зазначив, що вже сьогодні військові розвідники мають новітню техніку, програмне забезпечення, яких 2-3 роки тому не було.

"Нові безпілотні літальні апарати, засоби радіоелектронної боротьби, озброєння розвідників дали їм можливість в рази, якщо не в десятки разів, підвищити ефективність їхньої роботи", - констатував Порошенко.

Фото: president.gov.ua

За його словами, добування випереджувальної інформації, підвищення аналітичної та прогностичної складової розвідувальної діяльності сьогодні є пріоритетним завданням, яке він ставить перед розвідкою.

"На сьогодні ГУР по праву можна вважати одним з найдосвідченіших розвідувальних органів не тільки в нашій країні, але і в Європі", - підкреслив глава держави.

Крім того, він зазначив, що значно покращено матеріально-технічне забезпечення ГУР, побудовано житло для військових підрозділів та сучасний тренувальний центр за стандартами НАТО, аналогів якому немає в інших країнах Європи.

"Це результат нашої співпраці з нашими стратегічними партнерами з країн НАТО - Сполученими Штатами Америки, Великобританією, Польщею та іншими нашими партнерами", - додав президент.

Раніше сьогодні президент Петро Порошенко присвоїв загиблому начальнику спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони Максиму Шаповалу звання Героя України. Глава держави розпорядився, щоб спеціальний резерв Головного управління розвідки Міністерства оборони України мав ім'я Героя України генерал-майора Максима Шаповала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram