ГоловнаПолітика

Рада вводить заборону на ввезення авто на єврономерах до листопада, - Ірина Луценко

"Кордон закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів".

Рада вводить заборону на ввезення авто на єврономерах до листопада, - Ірина Луценко
Фото: www.depo.ua

У найближчі три місяці Верховна Рада планує прийняти закону, що забороняє в'їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну.

Про це заявила народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", представник президента Ірина Луценко, повідомляє "112 Україна".

"Уже працює робоча група, закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в'їжджати, тобто ми припиняємо таку навалу", - сказала нардеп.

За її словами, буде створена робоча група, яка за три місяці має напрацювати компромісний закон.

"Про вартість мита, про платежі, які повинні бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують. Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблено, але межа закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів", - зазначила Луценко.

Нагадаємо, власники авто на єврономерах самоорганізувалися і провели вже декілька акцій на захист своїх інтересів в урядовому кварталі.

Державна фіскальна служба заявила, що на 24 липня в Україні незаконно перебували більш ніж 52 тис. автомобилів на іноземних номерах. Покупець такої машини за законом повинен упродовж 10 днів знову вивезти її за межі країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram