ГоловнаПолітика

Суд призначив нову заставу для нардепа Полякова

Внесені 304 тисячі гривень стягнули на користь бюджету.

Суд призначив нову заставу для нардепа Полякова

Солом'янський районний суд Києва ухвалив стягнути внесену народним депутатом Максимом Поляковим заставу в розмірі 304 тисячі гривень у дохід держави і призначив йому нову заставу - в розмірі 608 тисяч гривень.

Таке рішення оголосила суддя Владлена Лазоренко, повідомляє "Укрінформ".

"Суд постановив клопотання задовольнити частково. Заставу в сумі 304 тисячі гривень стягнути на користь держави. Також застосувати до Полякова запобіжний захід у вигляді застави в більшому розмірі. Визначити Полякову нову заставу в розмірі 608 тисяч гривень", - сказала Лазоренко.

Нову заставу необхідно внести впродовж 5 днів.

Нагадаємо, 6 вересня прокурори САП внесли доповнення до клопотання про стягнення з Полякова застави в дохід бюджету. Зокрема, в цьому доповненні до клопотання прокурори просили суд призначити нардепу нову заставу в розмірі 5 млн гривень.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

21 липня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тисячі гривень, зобов'язавши його носити електронний браслет. Суд також зобов'язав нардепа здати всі паспорти. Поляков вніс заставу, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета тоді відмовився.

Після цього САП направила до суду клопотання про стягнення застави Полякова в дохід держави в зв'язку з невиконанням ним постанови суду від 21 липня.

23 серпня Поляков повідомив, що він надів електронний браслет, але в САП заявили, що наполягатимуть на стягненні в бюджет застави Полякова, оскільки судове рішення в частині носіння електронного браслета не було виконане ним негайно, і це є порушенням.

Іншому фігурантові "бурштинової справи", нардепу Бориславу Розенблату, суд призначив заставу в розмірі 7 млн гривень і теж наказав носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram