ГоловнаПолітика

Львівський митник, який дав хабара в тубусі з-під віскі, відбувся невеликим штрафом

Прокуратура має намір подавати апеляцію.

Львівський митник, який дав хабара в тубусі з-під віскі, відбувся невеликим штрафом

Колишній заступник начальника Львівської митниці Державної фіскальної служби Володимира Шокала, якого затримали в березні 2017 року під час дачі хабара в тубусі з-під ірландського віскі, відбувся невеликим штрафом.

У рішенні Сихівського районного суду Львова від 28 серпеня сказано, що його визнали винним за ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом) і засудили до виплати штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів, тобто 8500 гривень. Окрім того, йому заборонили працювати на держслужбі впродовж трьох років.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці повідомила, що прокуратура звинувачувала Шокала за більш серйозною статтею - дача хабара (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу), яка передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі.

Прокуратура має намір подати апеляцію на рішення Сихівського райсуду.

"Таке свавілля в судах триватиме доти, доки не буде реалізована моя ідея про невідкладне створення антикорупційних палат в існуючих судах. Підсудному рано радіти - йдемо в апеляцію", - цитує Сарган заяву генпрокурора Юрія Луценка.

Нагадаємо, про затримання Шокала повідомив особисто генеральний прокурор. За його даними, гроші передавали військовому прокурору Львівського гарнізону за непритягнення до кримінальної відповідальності та закриття провадження стосовно виявлених фактів щомісячних зборів хабарів від підлеглих.

Тоді повідомляли, що Шокало пропонував неправомірну вигоду в розмірі 40 тисяч доларів, але суд встановив, що її сума становила лише 10 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram