ГоловнаПолітика

Порошенко ветує закони, що ставлять під загрозу безвізовий режим з ЄС

Президент застеріг нардепів від спроби змінити закони, прийняті для отримання безвізу.

Порошенко ветує закони, що ставлять під загрозу безвізовий режим з ЄС
Фото: LB.ua

Президент Петро Порошенко має намір ветувати закони, які ставлять під загрозу безвізовий режим з Європейським Союзом.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Хочу застерегти окремих народних обранців від намірів ревізувати ті закони, які стали основою для прийняття нашими партнерами рішення про надання безвізового режиму", - сказав Порошенко.

Він пояснив, що має на увазі спроби скасувати або зробити непублічним електронне декларування, спроби підчистити антидискримінаційні правки до Трудового кодексу, або зменшити повноваження Національного антикорупційного бюро або Національного агентства з питань запобігання корупції.

Президент подякував депутатам за підтримку законів, які були необхідні для надання безвізового режиму.

Нагадаємо, з 11 червня 2017 року громадяни України можуть їздити без віз за біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія). Також українці можуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Безвізовий режим дозволяє громадянам України перебувати на території країн ЄС не більш ніж 90 днів упродовж 180-денного періоду.

Також Україна планує переговори про входження в Шенгенську зону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram