ГоловнаПолітика

Порошенко звинуватив колишніх партнерів по коаліції в популізмі

"Над їх штабами синьо-жовті прапори, а гасла - запозичені з архіву комуністів".

Порошенко звинуватив колишніх партнерів по коаліції в популізмі
Фото: LB.ua

Президент Петро Порошенко звинуватив своїх колишніх партнерів по коаліції в популізмі.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді.

"Одним із найнебезпечніших є виклик популізму. Популісти, як кухарі, збирають вершки на хвилі об'єктивного невдоволення людей. Декомунізація не знищила попит на комуністичну ідеологію класової ненависті. Більше того, цей попит посилився..." - сказав Порошенко.

"Електоральна ніша, звільнена комуністами, пустувала недовго. У ній дуже швидко освоїлися кілька партій з кола недавніх учасників проєвропейської коаліції. Над їх штабами прапори синьо-жовті. А ось соціальні гасла - запозичені з архіву комуністів і прогресивно-соціалістичної партії. У ролі захисників народу вони виглядають доволі переконливо, поки не заглянеш в їхні електронні декларації", - додав президент.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року в Раді було створено коаліцію "Європейська Україна" в складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" і "Батьківщини".

"Радикальна партія" вийшла з коаліції влітку 2015 року після прийняття в першому читанні проекту змін до Конституції про децентралізацію. У лютому 2016 року, коли Рада відмовилася звільнити уряд Арсенія Яценюка, її покинули і "Самопоміч" із "Батьківщиною".

20 лютого 2017 року фракції НФ, БПП і РП, а також представники громадськості підписали декларацію про відданість принципам Революції гідності й об'єднанні навколо спільних цінностей. Але в "Радикальної партії" після цього заявили, що ніяких політичних зобов'язань у цій декларації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram