ГоловнаПолітика

МЗС ФРН: Для ООН є неприйнятним залучення сепаратистів до переговорів про миротворців на Донбасі

Німеччина і Франція розроблять концепцію присутності "блакитних касок" на Донбасі.

МЗС ФРН: Для ООН є неприйнятним залучення сепаратистів до переговорів про миротворців на Донбасі
Мартин Шефер
Фото: "Телеграф"

Для Організації Об'єднаних Націй є неприйнятним залучення сепаратистів до переговорного процесу про миротворчу діяльність на Донбасі.

Про це заявив представник МЗС Німеччини Мартін Шефер, передає УНІАН.

"Для ООН неприйнятною і невідомою є практика залучення сепаратистів до переговорного процесу про миротворчу діяльність в тому чи іншому регіоні", - підкреслив Шефер.

За його словами, говорити тільки про лінію зіткнення недоречно, адже сепаратисти перешкоджають СММ ОБСЄ на всій території сходу України, а не тільки уздовж лінії розмежування.

Представник МЗС Німеччини зазначив, що можна тільки "ворожити на кавовій гущі", що спонукало президента РФ Володимира Путіна до такого рішення.

Разом з тим Шефер вважає, що критично сприймати ініціативу Путіна відразу не варто: "врешті-решт, мова йде про конкретне речення, співзвучне з українським, хоча і за винятком кількох ключових розбіжностей". За його словами, багато міжнародних питань у сфері безпеки без РФ не вирішиш - це стосується і Північної Кореї. Тому відразу відкидати російські пропозиції недалекоглядно.

У заяві представника МЗС Німеччини Мартіна Шефера зазначається, що ФРН і Франція з урахуванням розбіжностей між Україною і РФ найближчим часом розроблять концепцію бачення миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Разом з французькими партнерами з нормандського формату найближчим часом розробимо нашу концепцію з урахуванням розбіжностей між Україною і РФ в баченні мандата "блакитних касок", - заявив він.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Німеччини підтримав заяву Путіна про миротворців на Донбасі. На думку Зігмара Габріеля, потрібно скористатися можливістю для переговорів про припинення вогню на Донбасі. Введення миротворців було б першим кроком до зняття санкцій з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram